Er is vanaf nu één inlogaccount voor al je Bibliotheek diensten.
Log in met je pasnummer als gebruikersnaam.
Voor meer informatie klik hier

Lezing: Waarom een kipfilet wit is en een biefstuk rood
maandag 24 februari 2020 19:30 - 21:30
Locatie Bibliotheek Nijkerk
Categorie Volwassenen
Tags Lezing vun
Download Toevoegen aan agenda
Terug

Geannuleerd Lezing: Waarom een kipfilet wit is en een biefstuk rood

Verzorgd door VUN

Spieren: we hebben er heel veel. Meer dan 750! Ze zorgen ervoor dat we kunnen bewegen. We kunnen ze trainen.

In deze lezing licht Annemieke Aartsma-Rus toe hoe spieren werken, hoe ze getraind kunnen worden en wat er fout gaat bij patiënten met een spierziekte.

Ook krijg je antwoord op de vraag waarom er bleek vlees en rood vlees is.

Over de gastspreker
Annemieke Aartsma-Rus is hoogleraar translationele genetica, afdeling Humane Genetica, Leids Universitair Medisch Centrum.

Annemieke heeft meer dan 60 wetenschappelijke publicaties geschreven over dit onderwerp en geeft lezingen op nationale en internationale wetenschappelijke congressen.

Ook is ze uitgenodigd voor het geven van overzichtsverhalen over het ontwikkelen van therapieën voor Duchenne-spierdystrofie bij meetings van patiëntenorganisaties overal ter wereld.

In 2011 heeft ze voor haar inzet voor het Duchenne-veld van het Duchenne Parent Project Nederland de ‘Duchenne Award’ ontvangen.

Kaartverkoop
Kosten €7,50 per persoon. Meer informatie en kaartverkoop via de VUN (www.vu-nijkerk.nl)